Αλεξανδρούπολη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 

Πέντε εκδηλώσεις και δράσεις, μέχρι το τέλος Μαΐου, έχει προγραμματίσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, όπως έχει καθοριστεί η 14η Ιουνίου. 

Σημειώνεται ότι ο κεντρικός εορτασμός της φετινής Ημέρας των εθελοντών αιμοδοτών έχει ανατεθεί στην Ελλάδα. 

Οι εκδηλώσεις που ανακοίνωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι οι παρακάτω: 

Τετάρτη 23 Μαΐου, ώρα 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, ημερίδα και ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Μετά το τροχαίο, τι; Αιτίες-Επιπτώσεις-Ανταποκρίσεις σε συνάρτηση με το Τροχαίο». Σκοπός της ημερίδας είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση στην οδική ασφάλεια, τον σεβασμό και τη δικαιοσύνη στα Θύματα Τροχαίων. 

Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαΐου, ώρα 17.00-21.00 στο Πάρκο Ανεξαρτησίας, ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με τους συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών και την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο δράσεις δημιουργικής απασχόλησης-ζωγραφικής για παιδιά με την επίβλεψη του καθηγητή εικαστικών κου Χαράλαμπου Φωτάκη. 

Σάββατο 26 Μαΐου, ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, συναυλία «Στο μαγικό χαλί.. » από την ερμηνεύτρια παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, κα Καίτη Μακρή και τον συνθέτη, καθηγητή  Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μηνά Ι. Αλεξιάδη.

Κυριακή 27 Μαΐου, ώρα 19.30: «Σκυταλοδρομία- Εθελοντική Αιμοδοσία Χέρι με Χέρι». Σημείο εκκίνησης από την παραλιακή στροφή Εγνατία και σημείο τερματισμού στον Φάρο. Συμμετέχει η φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης και το Ωδείο «Φαέθων» Αλεξανδρούπολης.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία