ΠΑΜΕ Β. Έβρου: Σύσκεψη προετοιμασίας της απεργίας της 30ης Μαΐου 

Σε εργατικά συνδικάτα, σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων απευθύνεται η σύσκεψη που προκαλεί η Γραμματεία βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ εν όψει της απεργίας της 30ης Μαΐου. 

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί “στην οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης, με πλαίσιο που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων”, αναφέρει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του. “Για να κάνουμε ένα βήμα μπρος στην κοινή δράση με τους μαζικούς φορείς και τα συνδικαλιστικά όργανα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που τους ξεζουμίζει”, προσθέτει η συνδικαλιστική παράταξη.  

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους του βορείου Έβρου να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους και “να βάλουν τέρμα στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου. Σχέδια που με συμπαραστάτη τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ έρχονται να πατήσουν πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων, στη διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων”.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και από το ΠΑΜΕ Έβρου (Αλεξανδρούπολης) 

Και το παράρτημα της συνδικαλιστικής παράταξης στην Αλεξανδρούπολη, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 30ης Μαΐου, με αιτήματα τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων, την επαναφορά των ΣΣΕ και κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ. Στο διεκδικητικό πλαίσιο και η νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας αλλά και αιτήματα για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία