Αλεξανδρούπολη: Πικετοφορία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό 

Πικετοφορία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής (18/05), μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, η τοπική Επιροπή Ειρήνης. 

“Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Το αποτέλεσμα, 62 νεκροί και περισσότεροι από 2500 χιλιάδες βαριά τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης της Αλεξανδρούπολης και καλεί τους πολίτες, με τη συμμετοχή τους στην πικετορφορία, να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους Παλαιστίνιους. 

“Καταδικάζουμε την κατάπτυστη παράνομη απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία με το Ιράν, οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις και βομβαρδισμοί των Αμερικανών ενάντια στο λαό της Συρίας,  συνιστούν παραπέρα κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Κάνουν τον κίνδυνο γενίκευσης αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου άμεσο, σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Και ξέρουμε ότι εδώ είναι η γειτονιά μας και όταν έχει αρπάξει φωτιά το σπίτι του γείτονα, γρήγορα θα φτάσει και στο δικό μας σπίτι”, επισημαίνει το παράρτημα Αλεξανδρούπολης της ΕΕΔΥΕ. 

Καταγγέλλει επίσης τις “εγκληματικές”, όπως τις χαρακτηρίζει, “ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή "ξεπλένει" τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Υιοθετεί πολιτική "ίσων αποστάσεων" εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα. Αναβαθμίζει πολιτικά - οικονομικά – στρατιωτικά την συνεργασία της με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους”.   

 

Η ΕΕΔΥΕ απαιτεί να εφαρμοστεί η απόφαση της Βουλής του Δεκεμβρίου 2015, με την οποία αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και συντάσσεται με τα αιτήματα των Παλαιστινίων για την παύση των εποικισμών, το γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ, την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού απο τα κατεχόμενα εδάφη. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία