Ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο 

Έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση περιστατικών εκδήλωσης πυρκαγιάς δήλωσαν οι υπηρεσίες και οι φορείς του νομού, που συμμετείχαν την Τρίτη (15/05) στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. 

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα συνεργασίας, συντονισμού και πρόληψης, στην οποία εστιάζουν άπαντες, ώστε να κυλήσει και η φετινή αντιπυρική περίοδος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.  

“Στον τομέα αυτό οφείλουμε να εστιάσουμε όλες τις δυνάμεις και την προσοχή μας”, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πέτροβιτς, υπογραμμίζοντας ότι “η άμεση αναγγελία εκδήλωσης πυρκαγιάς προς την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία αποτελεί κρίσιμο βήμα στην αποτελεσματική παρέμβαση για την κατάσβεσή της”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να φτάσει το πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίο θα συνδράμει σημαντικά στην  αντιμετώπιση των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών.  

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην καύση των σιτοκαλαμιών, καθώς η συγκεκριμένη τακτική των αγροτών, έχει θέσει στο παρελθόν πολλές φορές σε κίνδυνο αρκετές περιοχές του Έβρου. «Απαγορεύεται αυστηρά η καύση των σιτοκαλαμιών. Οι περισσότεροι αγρότες έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτροβιτς. 

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αλέξιος Αναστασίου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του στρατού, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, του Ερυθρού Σταυρού, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, των εθελοντικών οργανώσεων, των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία