Αλεξανδρούπολη: Στο αστυνομικό τμήμα δντρια Τράπεζας γιατί “χρέωσε” 120 ευρώ για “ταυτότητα οφειλής”

Περιστατικό άρνησης διευθυντικού στελέχους της ALPHA BANK Αλεξανδρούπολης να κοινοποιήσει σε δανειολήπτη δωρεάν τα αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων και των κινήσεων των λογαριασμών του, καταγγέλλει το Σωματείο Δανειοληπτών “Υπέρβαση” Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Όπως αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, ο νόμιμος εκπρόσωπος της τράπεζας οδηγήθηκε μετά την καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης και οι εκπρόσωποι της “Υπέρβασης” άσκησαν κάθε ένδικο μέσο που παρέχει η νομοθεσία για τη δικαίωση του δανειολήπτη. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου, το αίτημα για την κοινοποίηση των εγγράφων στον ενδιαφερόμενο δανειολήπτη κατατέθηκε στην τράπεζα εγγράφως και παρότι η κείμενη νομοθεσία προβλέπει τη χορήγησή τους αχρεωστήτως, η διευθύντρια της τράπεζας “απαίτησε να καταβληθεί το ποσό των 120 ευρώ για 20 φωτοτυπίες”, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η “Υπέρβαση”.   

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε και στο αρμόδιο τμήμα της  ΑΑΔΕ, καθώς με απόφαση της, για την έκδοση των παραστατικών “ταυτότητας οφειλής” δε θα πρέπει να επιβάλλεται καμία επιβάρυνση. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία