Διεθνής Ημέρα Μουσείων σε δύο μουσεία του Έβρου 

Το Βυζαντινό Μουσείο του Διδυμοτείχου και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσουν τα δύο κύρια σημεία εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στον Έβρο.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, το Βυζαντινό Μουσείο του Διδυμοτείχου θα υποδέχεται το κοινό με ελεύθερη είσοδο, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση «Ραιδεστός-Θεσσαλονίκη: αρχαιότητες σε ένα ταξίδι προσφυγιάς». Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι επισκέπτες που θα έχουν δηλώσει εγκαίρως το ενδιαφέρον τους, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.  Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μετά από τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής (25510-26103, Ζωή Μιλτσακάκη).

Παράλληλα, εν όψει του εορτασμού, η αρχαιολογική υπηρεσία του νομού, από τις 14 έως τις 18 Μαΐου θα δέχεται στην επίσημη σελίδα της στο Facebook (https://www.facebook.com/Archaeological.Museum.Alexandoupoli/) φωτογραφικό υλικό και σχόλια χρηστών που θέλουν να μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες τους από κάποια επίσκεψή τους σε οποιοδήποτε μουσείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Η σύνθεση του υλικού θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό κολάζ με φόντο τα μουσεία και την έναρξη ενός διαλόγου για τον πολυδιάστατο ρόλο τους. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία