ΚΚΕ Έβρου: Υπερπληρότητα, προβλήματα και ελλείψεις στο Κέντρο του Φυλακίου Ορεστιάδας

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που διαπιστώνονται λόγω υπερπληρότητας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) του Φυλακίου Ορεστιάδας, ζητά η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ. 

Η κομματική οργάνωση τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι “οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό είναι τεράστιες”, ενώ χαρακτηρίζει “τραγικές τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής” που επικρατούν στο Κ. Υ. Τ. Φυλακίου το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο παρατηρούνται αυξημένες οι προσφυγικές ροές. 

Η τομεακή επιτροπή τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι “οι συνεχόμενοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, Γαλλίας και Ισραήλ στη Συρία, η επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν, αποτελούν στοιχεία της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και έχουν δημιουργήσει νέο μεγάλο κύμα προσφυγικών ροών, γιγαντώνοντας το ανθρώπινο δράμα στην περιοχή.

Οι προσφυγικές ροές, ο ξεριζωμός, αποδεικνύεται πεντακάθαρα πως είναι έγκλημα του ιμπεριαλισμού, της βαρβαρότητας ενός συστήματος που για το κυνήγι του κέρδους σκορπάει το θάνατο. Η ελληνική κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας, έδιναν και δίνουν γη και νερό, παρέχουν κάθε βοήθεια με βάσεις και στρατιωτικές υποδομές όπως η Σούδα, στο έγκλημα που διεξάγεται στη Συρία. Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής από δίπλα περηφανεύονται για τις νατοϊκές δαπάνες, πανηγύριζαν για τον Τραμπ όταν εκλέχθηκε, δε λένε κουβέντα για το έγκλημα και τους θύτες μας και επιτίθενται σαν λυσσασμένα σκυλιά του συστήματος στα θύματα των επεμβάσεων τους πρόσφυγές.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των αντιθέσεων ΕΕ-Τουρκίας είναι και οι ροές στο Βόρειο Έβρο. Ροές που ειδικά μετά την επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν έχουν γιγαντωθεί...

Είναι ανάγκη ο λαός μας να δείξει αλληλεγγύη στους βασανισμένους και ξεριζωμένους των πολέμων, να καταδικάσει τους πραγματικούς ενόχους για την προσφυγιά, να καταδικάσει κάθε ρατσιστική φασιστική φωνή που από τη μια «βαράει προσοχή» στο ΝΤΑΟ, τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστές και από την άλλη επιτίθεται στους πρόσφυγες. Να καταδικάσει το σύστημα που γεννά τον πόλεμο τη φτώχεια την προσφυγιά, τον Καπιταλισμό”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία