Στην Ορεστιάδα και με το “βλέμμα” στην Αδριανούπολη η συνεδρίαση των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας 

Στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου η συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. 

Την απόφαση έλαβε εχθές (10/05) η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων, διευκρινίζοντας πως η επιλογή του τόπου έγινε για “συμβολικούς εθνικούς λόγους”, στους οποίους κυριαρχεί και η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.  

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη, η Συντονιστική των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είχε εκδώσει ανακοίνωση για την υπόθεση, τονίζοντας την ανάγκη “σεβασμού των δικαιωμάτων των κρατουμένων και δημιουργίας συνθηκών για μία δίκαιη δίκη, σύμφωνα με τις αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού”. 

Στην ίδια ανακοίνωση το δικηγορικό σώμα δήλωνε ότι παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της υπόθεσης, βρίσκεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη χειρισμού του ζητήματος, και έχει ενημερώσει σχετικά το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης, από το οποίο έχει ζητήσει να αποστείλει παρατηρητές όταν θα ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία