Π. Κουρουμπλής: Σύντομα η δημοσίευση της συμφωνίας αξιοποίησης το λιμένα Αλεξανδρούπολης

Θέμα ημερών είναι η δημοσίευση της συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών για την αξιοποίηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης, με τη μέθοδο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων.

Αυτό ανέφερε σήμερα (20/04) από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ο. Λ. Α., Χρήστο Δούκα και τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Λαμπάκη. 

Ο κ. Κουρουμπλής εξήρε “τη δουλειά που γίνεται στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης”, την οποία χαρακτήρισε “παραδειγματική ως προς την αποτελεσματικότητα και το σεβασμό του δημοσίου χρήματος” και ζήτησε να προχωρήσει το MASTER PLAN του λιμανιού, για να ολοκληρωθούν και οι συμφωνίες γύρω από την παραχώρηση της έκτασης που δε θα χρησιμοποιηθεί για λιμενικές δραστηριότητες, στον Δήμο.

Ενημέρωσε επίσης τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την απόφαση να αποδίδεται στους δήμους το 3,5% των εσόδων από τις παραχωρήσεις των δραστηριοτήτων του λιμένα αλλά και για την ετοιμότητα που υπάρχει σχετικά με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων γύρω από το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), ενώ επανέλαβε τη βούλησή του να ιδρυθεί στην Αλεξανδρούπολη η Λιμενική Ακαδημία. 

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε επίσης το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, όπου συζητήθηκε και το θέμα της στέγασής του, ενώ είχε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία