Ορεστιάδα: Ημερίδα για την παραγωγή βιομάζας στο Πανεπιστήμιο 

Ημερίδα για τις «βιομηχανικές καλλιέργειες στον νομό Έβρου» διοργανώνει την Τετάρτη (14/03) η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο «Ζαφείρης Άμπας» και απευθύνεται σε αγρότες, συνεταιρισμούς και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα αλλά και σε χρήστες βιομάζας. Ομιλητές του ΚΑΠΕ θα αναφερθούν συγκεκριμένα στις υποσχόμενες βιομηχανικές καλλιέργειες και στην παραγωγή ενεργειακών προϊόντων, ενώ ο πρόεδρος της ΚοινΣΕπ «Θεογένης» θα μεταφέρει την εμπειρία από την πρώτη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης που δοκιμάστηκε στην περιοχή του Τυχερού.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας: 

10:00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων του πανεπιστημίου και του ΚΑΠΕ 

10:20 Τα προβλήματα της γεωργικής παραγωγής στην ΠΑΜΘ και ο ρόλος της έρευνας στην επίλυσή τους. Ομιλητής ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ. Π. Θ., Σπυρίδων Κουτρούμπας.

10:40 Υποσχόμενες βιομηχανικές καλλιέργειες για τον νομό Έβρου-ποιες μπορούν να καλλιεργηθούν σε περιθωριακά εδάφη. Ομιλήτρια η Ευθυμία Αλεξοπολούλου από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ. 

11:00 Υποσχόμενες ελαιούχες καλλιέργειες-καμελίνα και κράμβη-για τον νομό Έβρο. Ομιλήτρια η Μυρσίνη Χρήστου, υπεύθυνη του Τμήματος Βιομάζας του ΚΑΠΕ. 

11:20 Φυτείες ξυλωδών ειδών για παραγωγή βιομάζας. Ομιλητής ο Ιωάννης Ελευθεριάδης από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ. 

11:40 Διάλειμμα 

12:00 Βιώσιμη αξιοποίηση οριακών γαιών, με την παραγωγή βιομάζας για ενεργειακούς σκοπούς, μία εναλλακτική πρόταση διαχείρισης-SeemLa project. Ομιλητής ο Δημήτρης Κεραμιτζής από τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης.

12:20 Η καλλιέργεια του ηλίανθου-ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ζιζανίων. Ομιλητής ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Χρήστος Δαμάλας. 

12:40 Καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στον νομό Έβρου. Ομιλητής ο Σπύρος Δέδογλου από την ΚοινΣΕπ «Θεογένης».

13:00 Εφοδιαστικές αλυσίδες αγροτικής βιομάζας για παραγωγή ενεργειακών προϊόντων. Ομιλήτρια η Ιωάννα Παπαμιχαήλ από το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ. 

13:20-14:00 Τοποθετήσεις, ερωτήσεις 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία