Με “άνωθεν” εντολή η σύλληψη των στρατιωτικών, συμπεραίνει το Πεντάγωνο

Με “άνωθεν” εντολή φαίνεται ότι έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την τουρκική περίπολο την προηγούμενη Πέμπτη (01/03), σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που γίνεται στο ελληνικό Πεντάγωνο για τις συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκε το περιστατικό.

Η συνομιλία με τον διοικητή τους διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και αρχικά όλα έδειχναν ότι το θέμα θα διευθετηθεί την ίδια στιγμή, ωστόσο, μέχρι τη λήξη της συνομιλίας είχαν ήδη δοθεί οι εντολές να προχωρήσουν οι συλλήψεις. Τα στοιχεία αυτά καταρρίπτουν τα σενάρια περί “απαγωγής των δύο Ελλήνων από Τούρκους κομάντος”, υποστηρίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η ελληνική πλευρά αναμένει τη συναίνεση των τουρκικών αρχών να μεταβεί Έλληνας πραγματογνώμονας στην Άγκυρα, εκεί όπου ελέγχονται τα τρια κινητά που είχαν οι Έλληνες στρατιωτικοί.  

Παράλληλα, έχει ζητηθεί από τους συνηγόρους των στρατιωτικών να “ενοχλούν” συνεχώς τις δικαστικές αρχές για την ολοκλήρωση του φακέλου της δικογραφίας και τον ορισμό δικάσιμου. 

Μετατέθηκαν οι διοικητές της 16ης Μεραρχίας και της 3ης Ταξιαρχίας 

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε σήμερα (09/03) γνωστό, τόσο ο διοικητής της 16ης Μεραρχίας όσο και ο ταξίαρχος της 3ης Ταξιαρχίας μετατέθηκαν “στο πλαίσιο των φυσιολογικών αλλαγών που γίνονται”, όπως επισήμως αναφέρεται, αφού αποφασίστηκαν 90 συνολικά αλλαγές σε επίπεδο ανωτάτων Αξιωματικών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι παίρνουν φύλλο πορεία για άλλες μονάδες. Η επίσημη εκδοχή δε φαίνεται να πείθει εκείνους που γνωρίζουν τα του Στρατού, παρότι οι δύο διοικητές δεν “καρατομήθηκαν” αλλά μετακινούνται στη διεύθυνση αμυντικού σχεδιασμού του ΓΕΣ ο υποστράτηγος και στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα ο ταξίαρχος.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία