Κατηγορούνται και για "απόπειρα κατασκοπείας"- Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών 

Απέρριψε το τουρκικό δικαστήριο το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το οποίο είχαν υποβάλει ενωρίτερα οι συνήγοροί τους, μετά την απόφαση αναβολής της δίκης. 

Το αίτημα να κρατούνται στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, δεν έγινε δεκτό,  ενώ δεν υπάρχει κάμια πληροφορία για την ημερομηνία που θα οριστεί δικάσιμος για τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού ξηράς, που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή αλλά και για απόπειρα κατασκοπείας, όπως τουλάχιστον δήλωσε νωρίς το απόγευμα ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής κυβέρνησης στα μέσα ενήμερωσης της γειτονικής χώρας και μετέδωσε η ΕΡΤ, δίνοντας άλλη διάσταση σε όσα έως τώρα είχαν γίνει γνωστά σχετικά με το κατηγορητήριο.  

Οι δύο στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, εξέλιξη που επιτείνει την αγωνία των οικογενειών τους και εντείνει τις διπλωματικές ενέργειες από την ελληνική πλευρά. 

Σήμερα το πρωί (05/03) οι δύο στρατιωτικοί συναντήθηκαν με τις οικογένειές τους, αφού προηγουμένως ο εισαγγελέας ενέκρινε τη σχετική άδεια.

Την ίδια ώρα, στη 16η Μεραρχία βρισκόταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μαζί με τους επιτελείς του, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συνάντηση και με συγγενείς των δύο στελεχών που κρατούνται στην Τουρκία. Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα για τον συντονισμό όλων των ενεργειών του ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης αναφορικά με την υπόθεση.

Επικοινωνία με τον πατέρα του ανθυπολοχαγού είχε και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αύριο (06/03) θα ενημερώσει και τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες για το θέμα. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία