Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη για την προστασία της “λαϊκής κατοικίας”

Με κοινό σύνθημα “κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία” οι δύο γραμματείες του ΠΑΜΕ στον Έβρο προγραμματίζουν δράσεις διαμαρτυρίας σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, η γραμματεία βορείου Έβρου θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ορεστιάδας, ενώ στις 6:30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση που οργανώνει η γραμματεία Έβρου μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ δίνει οκτώ τίτλους-διεκδικήσεις εν όψει των δράσεων διαμαρτυρίας που οργανώνει:

“-Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.

-Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

-Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

-Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

-Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.

-Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.

-Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών”.

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι “σφίγγει τη θηλιά του χρέους στον λαιμό του λαού. Ένα χρέος το οποίο δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός αλλά του το φόρτωσαν με τις πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ανακεφαλαιοποίησαν επανειλημμένως τους τραπεζικούς ομίλους, στήριξαν τα μονοπώλια, συνέτριψαν μισθούς, δικαιώματα των εργαζομένων και εξαπέλυσαν φοροκαταιγίδα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ούτε καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες της”.

Καλεί, τέλος, τον λαό “σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία να δημιουργηθεί κίνημα αλληλεγγύης”.