Στην Αλεξανδρούπολη η 2η ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού

H Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσει την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τη 2η ετήσια ημερίδα για την ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού, με θέμα την “αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας”. 

Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (Δ.Ο.Β.) και θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό θέατρο. 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν η μέχρι στιγμής δράση της ΔΟΒ, τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και του προγράμματος της ταξινόμησης 1% του παραγόμενου προϊόντος. Επίσης, θα γίνει αναφορά για την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τις ξένες ύλες στο σύσπορο βαμβάκι, θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής της βαμβακοκαλλιέργειας και θα γίνει ενημέρωση για τις τιμές της αγοράς του βαμβακιού. Παρουσίαση θα γίνει και για τις ορθές μεθόδους συλλογής του προϊόντος αλλά και για τα κριτήρια της ποιότητας βάμβακος και την αξία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση επί των ερωτήσεων που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία