Συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης ΑΜΘ κατά της ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών δεκάδων σωματείων και φορέων από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, στις 11 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο, το συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην πόλη.

Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού οι Επιτροπές Ειρήνης των νομών της ΑΜΘ, που τονίζουν ότι εν μέσω περιόδου «με σύνθετες και επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις, η κυβέρνηση εκθέτει τον λαό και τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους». Προσθέτουν επίσης ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμφώνησε με τις ΗΠΑ την επέκταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, στα πλαίσια της οποίας συμφώνησε στη δημιουργία βάσης Ελικοπτέρων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όπως συμβαίνει με τις ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, που υπάρχουν χρόνια τώρα στη χώρα μας, έτσι και αυτή η βάση στην Αλεξανδρούπολη, θα αξιοποιηθεί για να βελτιώσουν τη θέση τους μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στη μοιρασιά της πίτας, που προέρχεται από τη ληστεία των λαών και για να ενισχυθεί η θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Όμως, ο λαός είναι ο μεγάλος χαμένος που τώρα ματώνει από τα μνημόνια την ανεργία, τους φόρους και "αύριο" θα κληθεί να ματώσει και να γίνει κρέας για τα κανόνια. Ήδη η βάση ελικοπτέρων Αλεξανδρούπολης αξιοποιήθηκε δύο φορές από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα”.

Οι Επιτροπές Ειρήνης απαιτούν επίσης:

-Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

-Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-Τη ματαίωση των πολιτικών που μετατρέπουν τις μειονότητες σε εργαλείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής.

-Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

-Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

-Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα - Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ομιλητές του συλλαλητηρίου θα είναι το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Χρήστος Τρέλλης, ο αντισυνταγματάρχης ε. α. Νίκος Παπαναστάσης και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας.

Στρατριώτες χαιρετίζουν την κινητοποίηση

Την κινητοποίηση χαιρετίζουν και στρατιώτες του 644 Μ/Κ Τάγματος Πεζικού, του 7ου Λόχου Διαβιβάσεων και του 3 ΛΜΧ/3ΛΕΜ Βάλτου Ορεστιάδας.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι ομιλίες θα γίνουν στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία