Διευρυμένοι και με τη...βούλα πλέον οι Φορείς Διαχείρισης του Έβρου 

Ψηφίστηκε σήμερα (08/02) το νομοσχεδίο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους Φορείς Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. 

Οι δύο Φορείς Διαχείρισης του Έβρου διευρύνουν τη χωρική τους αρμοδιότητα, με τη Σαμοθράκη να ενσωματώνεται στον Φορέα του Δέλτα και επτά περιοχές NATURA του βορείου και κεντρικού Έβρου να ενσωματώνονται στον Φορέα του Δάσους Δαδιάς. 

Στην τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, στάθηκε ιδιαίτερα στις θετικές διατάξεις που αφορούν στους Φορείς Διαχείρισης του Έβρου και στις διατάξεις που αφορούν στο νησί της Σαμοθράκης. 

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ένταξη πλέον του νησιού της Σαμοθράκης στον Φορέα Δέλτα του Έβρου και Σαμοθράκης αλλά και την διεύρυνση του Φορέα Εθνικού Πάρκου Δαδιάς- Λευκίμης - Σουφλίου που αναλαμβάνει 7 περιοχές του Δικτύου καλύπτοντας, επιτέλους, τα ποτάμια Έβρου, Άρδα, Ερυθροποτάμου και τα δασικά οικοσυστήματα Βορείου και Κεντρικού Έβρου. 

Σε ό,τι αφορά τη Σαμοθράκη, επεσήμανε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν τη νομιμοποίηση του κάμπινγκ του νησιού, τηρουμένων των όρων της δασικής νομοθεσίας αλλά και την υλοποίηση απαραίτητων υποδομών ύδρευσης και άρδευσης στο νησί. 

Ευχαρίστησε δε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την τήρηση των δεσμεύσεων αναφορικά μετα τα μέτρα προστασίας του νησιού, έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου αλλά και για τη  δέσμευση του ποσού των 90.000 ευρώ για τη δημιουργία δασικών μονοπατιών στο νησί. 

Αναλυττικά η ομιλία.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία