Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη οργανώνουν οι δύο γραμματείες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) του νομού Έβρου, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου. 

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βορείου Έβρου θα πραγματοποιήσει την απεργιακή του συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, ενώ στην Αλεξανδρούπολη η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 6:30 το απόγευμα, μπροστά στο δημαρχείο της πόλης. 

Με κεντρικό σύνθημα “κάτω τα ξερά σας από την Απεργία”, η συνδικαλιστική παράταξη καλεί σε “οργανωμένη πάλη και διεκδικητικό αγώνα του εργαζόμενου λαού, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που φέρνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, τα προαπαιτούμενα του οποίου οδηγούν σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας”. 

“Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τη μεγαλοεργοδοσία , αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους”, όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: 

“...Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και μέτρα καταστολή πάνε χέρι-χέρι!

Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει αγκαλιά με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων...”

Καταλήγοντας, η παράταξη αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

“Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα “χωρίς να βραχούν” είναι γελασμένοι!

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία