Αντιδράσεις τευτλοπαραγωγών, συμβολική κατάληψη του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας προχωρούν στις 10 το πρωί της Παρασκευής, 12 Ιανουαρίου 2018, οι τευτλοπαραγωγοί της περιοχής.

Η άμεση πληρωμή τους για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2017 αλλά και η διασφάλιση των τευτλοπαραγωγών που, λόγω καιρικών συνθηκών, δε μπόρεσαν να συγκομίσουν τα τεύτλα τους, είναι τα βασικά αιτήματα των αγροτών.

Σε ανακοίνωσή της, η “Ομοσπονδία αγροτικών Συλλόγων Έβρου « Η ΕΝΟΤΗΤΑ» θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των τευτλοπαραγωγών του νομού μας που παραμένουν απλήρωτοι για τη σοδειά που παρέδωσαν στο ζαχαρουργείο Ορεστιάδας τον Οκτώβρη του 2017.

Υποσχέθηκαν στους τευτλοπαραγωγούς ότι θα κάνουν « γλυκά» Χριστούγεννα, αλλά δυστυχώς για άλλη μια χρονιά, αντί για την έγκαιρη εξόφλησή τους, εισέπραξαν την κοροϊδία.

Δυστυχώς η απληρωσιά σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεσάζοντες, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, είναι πια ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους τευτλοπαραγωγούς της περιοχής μας, που με το μόχθο τους κρατούν σε λειτουργία το ζαχαρουργείο και παραμένουν απλήρωτοι , να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και να αντιδράσουν δυναμικά,

να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την κατάληψη του ζαχαρουργείου , που θα πραγματοποιηθεί

την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10 πμ

με αίτημα ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ και ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΥΤΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΥΓΚΟΜΙΣΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ”.

 

 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία