“Κυκλοφόρησαν” τα “Δελταϊκά Δρώμενα”  

Το έκτο τεύχος των “Δελταϊκών Δρώμενων” ανέβηκε στον διαδικτυακό τόπο του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου (http://www.evros-delta.gr/gr/2012-07-17-11-31-52/2012-07-17-11-32-27/item/326-το-έκτος-τεύχος-από-τα-δελταϊκά-δρώμενα), με ενδιαφέρον περιεχόμενο για τη ζωή στον υγρότοπο και τη δραστηριότητα των ανθρώπων του Φορέα, που πριν λίγο καιρό γιόρτασε και τα 20 χρόνια λειτουργίας του Kέντρου Πληροφόρησης, στην Τραϊανούπολη.

Ενδιαφέρουσες και οι χειμερινές καταγραφές των φτερωτών επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Έβρου, τα αφιερώματα στην πανευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών, στο Δίκτυο ευρωπαϊκών χωριών πελαργών, στον...παρεξηγημένο Μέροπα και στον πελαργό του λιμανιού. 

Στο έκτο τεύχος του περιοδικού “Δελταϊκά Δρώμενα” υπάρχει επίσης μία σύντομη πρώτη ενημέρωση για την επέκταση των ορίων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, που προβλέπεται να μετατραπεί σε Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου που αυξάνει σε 35 (από 28 που είναι σήμερα) τους Φορείς Διαχείρισης και επεκτείνει τη χωρική αρμοδιότητα των Φορέων, ώστε να καλύπτουν σχεδόν όλες τις περιοχές Natura 2000, αντί του 25-30% που κάλυπταν μέχρι σήμερα. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία