Εορταστική δράση από τα ασυνόδευτά ανήλικα της “Άρσις”-”Έλλη” στην Αλεξανδρούπολη 

Πάγκο με εορταστικά γλυκά και ροφήματα στήνουν το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι στον χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, οι φιλοξενούμενοι της Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Έλλη” της “Άρσις”.

Ο χώρος θα είναι διακοσμημένος με μία ξύλινη κατασκευή την οποία κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά της Δομής, και απεικονίζει ένα σύγχρονο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, όλες οι ομάδες θα ετοιμάσουν μικρές ευχετήριες κάρτες που θα κρεμάσουν στην ξύλινη κατασκευή και στο τέλος της εκδήλωσης θα τις δωρίσουν στον κόσμο.

Η εορταστική δράση έρχεται μετά την ολοκλήρωση του πρότζεκτ που υλοποίησε η “Άρσις” Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, με τίτλο “περιήγηση στην πόλη-η Αλεξανδρούπολη μέσα από τα μάτια των παιδιών της Δομής  Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Άρσις Έλλη», που πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017 σε τρεις συναντήσεις.

Στην πρώτη συνάντηση οι μικροί και μεγαλύτεροι ωφελούμενοι της Δομής είχαν την ευκαιρία, κάνοντας μια μεγάλη βόλτα και τη χρήση αρχειακού υλικού, να γνωρίσουν σημεία της πόλης, να επισκεφτούν μνημεία και να εξοικειωθούν με την τοπική ιστορία και κουλτούρα.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπου οι ωφελούμενοι του ξενώνα ζωγράφισαν σημεία της Αλεξανδρούπολης και παράλληλα σε ομάδες σχεδίασαν τη «δική» τους πόλη βάσει των προσωπικών τους βιωμάτων και εμπειριών  που στο τέλος παρουσίασαν.

Στην τελική δράση οι ωφελούμενοι έγιναν οι ίδιοι "ξεναγοί" και οδήγησαν την ομάδα τους στο αγαπημένο τους σημείο στην Αλεξανδρούπολη.

Η περιήγηση, το φωτογραφικό υλικό και οι ζωγραφιές έχουν αποτυπωθεί και εμφανίζονται πάνω σε έναν διαδραστικό χάρτη που μπορείτε να δείτε εδώ. Ο χάρτης θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με φωτογραφίες και ζωγραφιές και από άλλα σημεία της πόλης.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία