Στις 21 Δεκεμβρίου η άτυπη παράδοση του Μάνδρα-Ψαθάδες, παρουσία Σπίρτζη

Αυτοψία στο υπό παράδοση τμήμα Μάνδρα-Ψαθάθες, του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη (14/12) ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Τον συνόδευαν στελέχη της “Εγνατία Οδός Α. Ε.”, της εταιρείας που έχει την ευθύνη κατασκευής του έργου.

Το τμήμα που έχει δοθεί “δοκιμαστικά” στην κυκλοφορία, μήκους 14 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει την παράκαμψη Λαβάρων, με δυο κόμβους (Λαβάρων - Κισσαρίου) και Αμορίου. 

Τα στελέχη της “Εγνατίας” διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη πως οι εργασίες για την ασφάλεια και ασφαλτόστρωση του παράπλευρου οδικού άξονα θα συνεχιστούν, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Πέτροβιτς, δεν πληρούται ακόμα ο όρος της αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών, που προβλέπεται από τον σχεδιασμό του έργου πέραν της ασφαλούς κίνησης των οχημάτων. 

Χωρίς..."κορδέλες" ο Σπίρτζης

Ο δρόμος θα παραδοθεί άτυπα από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος, όπως αναφέρεται, δεν σπεύδει να βρεθεί στον Έβρο για να...κόψει κορδέλες εγκαινίων, δεδομένου ότι του είναι γνωστό το υψηλό κόστος σε ανθρώπινες ζωές που πλήρωσε η περιοχή εξαιτίας του συγκεκριμένου δρόμου (12 νεκροί και 45 τραυματίες). Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2001! 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία