Τριγμούς σε επίπεδο κορυφής στην περιφερειακή διοίκηση ΑΜΘ προκαλεί η ακραία αντιπαράθεση μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη και του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, με τον δεύτερο να ανακοινώνει αργά το απόγευμα της Δευτέρας (11/12) την παύση καθηκόντων του πρώτου, πριν καν κλείσει 24ωρο από τη στιγμή που ο κ. Πατακάκης “ανεβαζε” στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b το δριμύ “κατηγορώ” του κατά του κ. Μέτιου.

Ο Περιφερειάρχης, πάντως, σχολιάζοντας την επιστολή διαμαρτυρίας του αποπεμφθέντος αντιπεριφερειάρχη, υποστηρίζει ότι “με αυτή, (ο κ. Πατακάκης) επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην ανάκληση των αρμοδιοτήτων του”.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η ανάκληση των καθηκόντων του κ. Πατακάκη αποτελεί συνέπεια της καταδίκης του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας, στις 15 Νοεμβρίου, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση ασφάλισης των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας, για την περίοδο Νοεμβρίου 2014-Νοεμβρίου 2015.

“Ήδη από τις 17 Νοεμβρίου 2017, ο κ. Πατακάκης κλήθηκε εγγράφως στο Γραφείο του κ. Περιφερειάρχη για εξηγήσεις. Σε αυτήν τη συνάντηση δεν προσήλθε ποτέ, επικαλούμενος διάφορους λόγους. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες κλήσεις που του απευθύνθηκαν και παρά το γεγονός ότι του δόθηκε επαρκής χρόνος, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017, για να διαχειριστεί ο ίδιος το ζήτημα στο πλαίσιο της βασικής αρχής που ισχύει για όλους μας”, υποστηρίζει ο κ. Μέτιος. 

Από την πλευρά του, ο κ. Πατακάκης κατηγορούσε στην ανοιχτή επιστολή του τον Περιφερειάρχη για “ανάλγητη συμπεριφορά” και “παντελή αδιαφορία στα θέματα ζωτικής σημασίας της Π. Ε. Δράμας”. 

“Ο κ. Μέτιος λειτουργεί αυταρχικά και αλαζονικά, θεωρώντας πως η Δράμα πρέπει να είναι ένας συνεχής επαίτης αυτών που δικαιούται, πιστεύοντας πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τα ελάχιστα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αποπεμφθείς αντιπεριφερειάρχης. 

Εστίασε, μάλιστα, σε δύο “κομβικά ζητήματα”, την Εθνική οδό Δράμας – Αμφίπολης και το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. 

“Ο κ. Μέτιος δεν έλαβε υπόψη του τις αλλεπάλληλες συσκέψεις των φορέων του Νομού Δράμας που ομόφωνα προέταξαν ως έργο προέχουσας σημασίας για τον νομό μας την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου και αντ'αυτού, αυθαίρετα, επέβαλε τη δική του αντίθετη άποψη, πως πρέπει να κατασκευαστεί ο δρόμος Δράμα – Καβάλα”, σημειώνει ο κ. Πατακάκης. 

Σε ό,τι αφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, επισημαίνει ότι ο Περιφερειάρχης αρνήθηκε οποιαδήποτε χρηματοδότηση, “επιδεικνύοντας  παντελή αδιαφορία και παρότι η περσινή Χιονοδρομική περίοδος έκλεισε με πάνω από 26.000 επισκέπτες δημιουργώντας ελπίδες και προσδοκίες πως το Μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Περιφέρειας ΑΜΘ μπορεί να φτάσει εκεί που του αξίζει...”. 

Απαντώντας στα συγκεκριμένα θέματα που θίγει ο κ. Πατακάκης, ο Περιφερειάρχης δηλώνει ότι, αφενός, για το θέμα της οδικής σύνδεσης Δράμας-Αμφίπολης η Περιφέρεια “έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση της”, αφετέρου, για το χιονοδρομικό κέντρο έχουν υποβληθεί τα αιτήματα στο υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης, ενώ έχει εγκριθεί συγκεκριμένο ποσό (63.410 ευρώ) για τη λειτουργία του Κέντρου κατά την τρέχουσα περίοδο και άλλες 187.083 ευρώ για έργο του 2016. 

Στην ουσία...

Οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν η ιδανική, από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του Περιφερειάρχη, καθώς, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, ο κ. Πατακάκης δεν ανήκε στον κύκλο εκείνων που υποστήριξαν την εκλογή Μέτιου. Εκτός από τις ενδοπαραταξιακές τριβές όμως, φαίνεται ότι το όλο κλίμα πυροδότησαν και εσωκομματικοί τοπικοί παράγοντες (της Νέας Δημοκρατίας) που ήθελαν να θέσουν στο περιθώριο τον κ. Πατακάκη. 

Το βέβαιο είναι ότι η συνοχή της παράταξης του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη παρουσιάζει ρωγμές, “τις οποίες ο εκλιπών προλάβαινε πριν ακόμα εμφανιστούν”, σημειώνουν πρόσωπα που παρακολουθούν με προβληματισμό τα τεκταινόμενα. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, και στην περίπτωση της απόφασης αποπομπής του πρώην θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουριστικής ανάπτυξης, Μιχάλη Αμοιρίδη, η απομάκρυνση του οποίου επίσης λέγεται ότι υποκινήθηκε από παρασκηνιακούς κύκλους. 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία