Καταδικάστηκε ο γιατρός για το “φακελάκι” 

Και επίσημα, η διοίκηση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κάνει γνωστή την απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης να καταδικάσει σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή τον πανεπιστημιακό γιατρό που είχε συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω τον περασμένο Οκτώβριο να παίρνει φακελάκι από ασθενή. 

“Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του γιατρού ότι δήθεν τα χρήματα που έλαβε ήταν η αμοιβή του για τις ιατρικές επισκέψεις που θα ακολουθούσαν μετά την εγχείρηση. Όλες οι ιατρικές πράξεις που γίνονται εντός του νοσοκομείου είναι δωρεάν σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους”, τονίζει στην ανακοίνωσή τη η διοίκηση του νοσοκομείου και προσθέτει: 

“Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια για την πάταξη της εκμετάλλευσης του πόνου και της αγωνίας των ασθενών. Ακούγονται πολλά ψευδή επιχειρήματα όπως: α) η εγχείρηση είναι δωρεάν αλλά η μετεγχειρητική παρακολούθηση κοστίζει και γίνεται στο ιδιωτικό ιατρείο, ενώ το νοσοκομείο, και μπορεί και υποχρεούται να παρακολουθήσει μετεγχειρητικά όλους τους χειρουργημένους ασθενείς β) η εγχείρηση δωρεάν, αλλά τα υλικά κοστίζουν ή εγώ θα σου φέρω καλύτερα υλικά από το εξωτερικό, ενώ ΟΛΑ τα υλικά παρέχονται δωρεάν από το νοσοκομείο και η ποιότητά τους εξασφαλίζεται μέσα από συνεχείς ελέγχους των αρμόδιων επιτροπών γ) επείγει η εγχείρηση αλλά η σειρά σου θα αργήσει 1 χρόνο, ενώ στη λίστα χειρουργείου τα σοβαρά περιστατικά έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Μην τα πιστεύετε. Ας συμβάλλουμε όλοι στην πάταξη της διαφθοράς ενημερώνοντας την αστυνομία. Το Υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής εγγυώνται α) την έγκαιρη ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του καταγγέλοντος από τίμιους γιατρούς που δεν χρηματίζονται και β) την ποινική και πειθαρχική δίωξη των γιατρών που χρηματίζονται”.   

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία