Δεν θα πληρώνουν διόδια στη Μέστη οι εβρίτες- η απόφαση απαλλαγής

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τελών σε μόνιμους κατοίκους των νομών που συνορεύουν (όμορων) με τον νομό στον οποίο έχει εγκατασταθεί μετωπικός σταθμός, προβλέπει η απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια

(https://diavgeia.gov.gr/doc/75Β8465ΧΘΞ-1ΡΒ?inline=true)

Στη λίστα των οκτώ μετωπικών σταθμών (επί της Εγνατίας Οδού και καθέτων αξόνων της) που περιλαμβάνονται στην απόφαση, βρίσκεται και αυτός της Μέστης (νομού Ροδόπης), ο οποίος ξεκινά τη λειτουργία του στις 14 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι από τα διόδια απαλλάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι του νομού Έβρου, εφόσον όμως αυτοί θα έχουν πιστοποιήσει ότι ανήκουν στην κατηγορία αυτή και θα έχουν εγγραφεί (με αίτησή τους) στον ηλεκτρονικό κατάλογο δικαιούχων απαλλαγής, που θα δημιουργηθεί. Οι αιτήσεις θα συμπληρώνονται στη διαδικτυακή εφαρμογή, στην οποία οι δηλούντες, πέραν των στοιχείων με τα οποία θα αποδεικνύουν ότι η κύρια κατοικία ή επαγγελματική τους εγκατάσταση βρίσκεται στον Έβρο, θα πρέπει να δηλώνουν και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο ζητούν απαλλαγή.

Η απαλλαγή θα αφορά στο διάστημα έως την έναρξη του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων, η εγκατάσταση του οποίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

Στην ίδια απόφαση, βέβαια, περιλαμβάνεται και ο μετωπικός σταθμός Αρδανίου, που προς το παρόν δεν υπάρχει, και για τον οποίο λέγεται ανεπίσημα ότι θα μείνει επ΄αόριστον στα σχέδια....επί χάρτου.    

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία