Δαδιά: Ημερίδα για τα δηλητηριασμένα δολώματα 

Ημερίδα με θέμα την “αντιμετώπιση των κρουσμάτων από την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων” διοργανώνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Κέντρο Ενημέρωσης στη Δαδιά, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου. 

Στη διάρκειά της θα αναλυθούν τα αίτια θνησιμότητας της άγριας πανίδας, τα περιστατικά δηλητηρίασης ζώων και το νομικό πλαίσιο για την προστασία των αρπακτικών πουλιών, ενώ θα παρουσιαστούν και τα στοιχεία σχετικά με την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στη Θράκη. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

11:15 Αίτια θνησιμότητας της άγριας πανίδας. Ομιλητής: Δημήτρης Μπακαλούδης-Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α. Π. Θ. 

11:30 Δηλητηριάσεις ζώων. Ομιλητής: Βασίλης Δελησταμάτης-Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης, κτηνίατρος 

11:45 Νομικό πλαίσιο ενεργειών της Δασικής Υπηρεσίας για την προστασία των νεκροφάγων και των άλλων αρπακτικών πουλιών. Ομιλητές: Γιάννης Δερμεντζής-Δασαρχείο Σουφλίου, Δημήτρης Βασιλάκης-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης  

12:00 Εκτίμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στη Θράκη και προτάσεις διαχείρισης των περιστατικών. Ομιλήτρια: Δώρα Σκαρτσή-WWF Ελλάς

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα θέματα αντιμετώπισης της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία