Ερώτηση ΚΚΕ για το Δημόσιο ΙΕΚ Ορεστιάδας

Άμεσες ενέργειες για την εξασφάλιση της απαραίτητης κρατικής χρηματοδότησης στο δημόσιο ΙΕΚ Ορεστιάδας, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών του, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, με ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης. 

Οι δύο βουλευτές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι “δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, οι ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας, στο σύνολο των δημόσιων ΙΕΚ της χώρας, είναι τεράστια” και αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημόσιο ΙΕΚ Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούν περίπου 90 σπουδαστές. “Εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης και της Παιδείας που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν δημιουργήσει σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία του”, υποστηρίζουν οι κ. κ. Δελής και Βαρδαλής. 

Προσθέτουν επίσης πως “οι σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας» αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τα υλικά που χρειάζονται ώστε να πραγματοποιείται το μάθημα τους ή και να τα φέρνουν από το σπίτι τους. Η καθαριότητα του χώρου γίνεται από τους ίδιους τους σπουδαστές και με τη συνδρομή του Δήμου Ορεστιάδας καθώς ακόμα και σήμερα καθυστερεί η πρόσληψη καθαρίστριας”. 

Αναφέρονται, τέλος, στα προβλήματα προμήθειας πετρελαίου, “αφού οι προμηθευτές αρνούνται να παραδώσουν πετρέλαιο χωρίς να πληρωθούν εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή τους (ένας χρόνος και πλέον). Το ΙΕΚ λειτουργεί με την ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου που είχε απομείνει από την προηγούμενη χρονιά”, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία