Σε επιφυλακή για πλημμύρες! Μεγάλοι όγκοι νερού σε Άρδα και Έβρο

Επικίνδυνη αύξηση των υδάτων στους ποταμούς Έβρο και Άρδα αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με ενημέρωση, μέσω ρηματικής διακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας προς τις ελληνικές αρχές.

Στον ποταμό Άρδα από 1 έως 3 Δεκεμβρίου θα “πέφτουν” περίπου 300 κυβικά ανά δευτερόλεπτο ενώ στον Έβρο, από τις 3 έως 5 Δεκεμβρίου οι ποσότητες θα φτάσουν πάνω από 658 κυβικά/δευτερόλεπτο. Το ίδιο χρονικό διάστημα, στον ποταμό Τούντζα, οι ποσότητες νερού θα φθάνουν τα 63 κυβικά/δευτερόλεπτο.

Με εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωσή του, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής της Ενότητας Έβρου καλεί τους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης να ενημερώσουν άμεσα του κατοίκους των παραποτάμιων περιοχών και όσους δραστηριοποιούνται κοντά στα ποτάμια (γεωργούς, κτηνοτρόφους, κυνηγούς, αλιείς κ.λ.π) ώστε να μην πλησιάζουν στους ποταμούς Έβρο και Άρδα καθώς και στα αναχώματα ενώ, παράλληλα, καλούνται να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία.

Ειδικά οι κτηνοτρόφοι, που διατηρούν εκτροφές κοντά στους ποταμούς, θα πρέπει να είναι σε επαφή με τη διεύθυνση Κτηνιατρικής και Αγροτικής Οικονομίας Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης και να επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα τις εγκαταστάσεις έτσι ώστε εάν χρειαστεί να προχωρήσουν σε εκκένωση των κτηνοτροφικών μονάδων, εφόσον.

Σε επιφυλακή είναι η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την έγκαιρη επίβλεψη- επιτήρηση αναχωμάτων και αντιπλημμυρικών έργων αλλά και οι στρατιωτικοί σχηματισμοί της περιοχής προκειμένου να ενημερώνουν για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία