Περιφερειακή σύσκεψη της Επιτροπής Μπλόκων στην Κομοτηνή 

Η περιφερειακή σύσκεψη των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί και ο Βαγγέλης Μπούτας, ως εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.  

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετάσχουν στη συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας θα επικαιροποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου και θα εξεταστούν προτάσεις για κινητοποιήσεις. 

“Οι φιέστες της Κυβέρνησης πέρασαν, τα προβλήματα όμως της μικρομεσαίας αγροτιάς παραμένουν και οξύνονται”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η “Ενότητα” και καταγγέλλει ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” που εξαγγέλλει η κυβέρνηση “αφορά μόνο την κερδοφορία του κεφαλαίου”. Αναφέρεται επίσης στις “πενιχρές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ”, στην “προβληματική αντιπλημμυρική προστασία του νομού Έβρου”, στα “απανωτά χτυπήματα των κτηνοτρόφων από τις ζωονόσους” και στις “καταδίκες των αγροτών για τους συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες”.  

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει, τέλος, πως “είναι αναγκαίο να δυναμώσει η οργάνωση του αγροτικού κινήματος, με τη συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά, με την ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων, με την ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων μέσα από συσκέψεις και περιοδείες και με την οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή”.

Σημειώνεται ότι οι περιφερειακές συσκέψεις πραγματοποιούνται εν όψει της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία