Κενά σε μηχανήματα αποχιονισμού στην Π. Ε. Έβρου 

Η έλλειψη μηχανημάτων αποχιονισμού φαίνεται να αποτελεί το κύριο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου εν όψει χειμώνα, δεδομένου ότι από τα 85 περίπου μηχανήματα ιδιωτών που χρειάζονται συμπληρωματικά για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων, υπήρξε ενδιαφέρον διάθεσης μόνο για 45. 

Στο θέμα αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (27/11), με θέμα τον συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. 

«Με δεδομένο τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες για συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό αντιμετώπισης των κινδύνων που προκύπτουν από χιονοπτώσεις και παγετό στον Έβρο (προϋπολογισμού 613.000 ευρώ), και ο οποίος απέβη άγονος κατά 50% σε ορισμένους αποχιονιστικούς σταθμούς, ζήτησα από τις υπηρεσίες και τους συμμετέχοντες στο ΣΟΠΠ, πλήρη ετοιμότητα και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν από έντονα καιρικά φαινόμενα”, δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς. 

Για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που προκύπτει, έχει ήδη ζητηθεί από τους αρμόδιους κεντρικούς φορείς να απλοποιηθούν και να γίνουν πιο ευέλικτες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, “ειδικά όταν αυτές αφορούν πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου. 

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτριος Παπαλεξίου, εκπρόσωποι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, του στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία