4 μήνες φυλάκιση στους 2 αγρότες για τις κινητοποιήσεις

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημελειοδικείο Ορεστιάδας στους 2 αγρότες που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, στις αρχές του 2017.

Οι αγρότες κατηγορούνταν για “παρακώλυση συγκοινωνιών” για το μπλόκο που είχαν “στήσει” στον κόμβο Θουρίου και τον αποκλεισμό του δρόμου, για ένα βράδυ, στον οποίο είχαν προχωρήσει! Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός που κατέθεσε τις μηνύσεις σε βάρος των αγροτών δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Οι αγρότες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

ΚΚΕ: Άλλη κυβέρνηση ίδιες πρακτικές

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Η καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή, σε βάρος 2 αγροτών της περιοχής μας, δραστήρια μέλη του αγροτικού κινήματος του Έβρου ( Μαργαριτίδης Γιάννης και Παπαδόπουλος Σκαρλάτος ), αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι η αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική τους πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Και βέβαια δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου « Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Γιάννη Μαργαριτίδη, που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθημερινά αντιγράφει πολιτικές και πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, γι’ αυτό και επιβραβεύουν τον πρωθυπουργό με το βραβείο «πολιτικού σθένους», γιατί πραγματικά χρειάζεται « σθένος» να στέλνεις στη φυλακή αγρότες και κτηνοτρόφους βιοπαλαιστές, που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους και αρνούνται να ξεκληριστούν από τα χωράφια τους.

Ματαιοπονούν όμως αν νομίζουν ότι με τα αγροτοδικεία θα τρομοκρατήσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και ότι θα κάμψουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μια επιλογή έχουν μπροστά τους, με οργάνωση, αγώνα και συμμαχία με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων και να ανατρέψουν την πολιτική της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων, που επιδιώκουν να τους πετάξουν έξω από τα χωράφια τους, γιατί έτσι συμφέρει σε μια χούφτα μονοπωλίων, που θέλουν να λυμαίνονται το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας, των αγροτικών προϊόντων.”

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία