Οι εμποροϋπάλληλοι της "Ενότητας" για τη “Black Friday”

“Χαμηλές τιμές που προκύπτουν από τους όλους και πιο χαμηλούς μισθούς” βλέπει στην “black Friday” το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδούπολης-Φερών και Σουφλίου “Η Ενότητα” . 

Σε σχόλιό του για τη “μαύρη Παρασκευή”, το Σωματείο παρατηρεί επίσης πως οι προσφορές της ημέρας “δείχνουν το περιθώριο κέρδους που έχουν οι αλυσίδες όλη την υπόλοιπη χρονιά”, ενώ υπογραμμίζει ότι “εντατικοποιήθηκαν όλες τις προηγούμενες ημέρες οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να πηγαίνουν νωρίτερα στη δουλειά, με ευέλικτα ωράρια, για να εξυπηρετήσουν τις ώρες αιχμής”. 

Το Σωματείο διαπιστώνει επίσης ότι η “black Friday” έρχεται μετά τους θεσμούς της “λευκής νύχτας και του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές”, που απαιτούν εργασιακές σχέσεις “λάστιχο” και αποδεικνύουν ότι η” επιθετικότητα των αφεντικών δεν έχει σταματημό”. Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους “να υψώσουν τον δικό τους φραγμό, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να παλέψουν με τα λαϊκά στρώματα “για φτηνά προϊόντα όλο το χρόνο και δουλειά με δικαιώματα”.

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία