Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων 

Η κοινωνική ευαισθητοποίηση για την οδική ασφάλεια και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει την απόδοση σεβασμού και δικαιοσύνης στα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων παραμένουν κυρίαρχα ζητήματα συζήτησης και κατά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Με το σύνθημα “είμαστε εδώ για εκείνους που δεν είναι μαζί μας”, πολλοί φορείς σε όλη τη χώρα οργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας που συντονίζουν ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» και η International Road Victims Partnership, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, όπως έχει οριστεί με απόφαση του ΟΗΕ η 19η Νοεμβρίου. 

Στην Αλεξανδρούπολη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει ομιλία και ανοιχτή συζήτηση με θέμα “μετά το τροχαίο, τι;”, στις 7 το απόγευμα της Κυριακής (19/11). 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Αναπληρωτής Διοικητής Τροχαίας, Αστυνόμος Α΄, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, η Υποδιοικήτρια  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Επιπυραγός, Ελένη Δερμανοπούλου, ο Προϊστάμενος ΕΚΑΒ, Αθανάσιος Κεσσάτης, η Ψυχίατρος του Τμ. Ιατρικής του Δ. Π. Θ., Αικατερίνη Αρβανίτη, ο Διδάκτωρ Θεολογίας πατήρ Δημήτριος Κεσκίνης και ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η  Τμηματάρχης Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Καίτη Μακρή.