Ο. Α. Σ. Ε.: “Η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει”

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” προκαλεί η δίκη δύο μελών της, στις 24 Νοεμβρίου, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις στις αρχές του έτους. 

“Θεωρούμε μεγάλη κοροϊδία της Κυβέρνησης προς τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, από την μια να μας απευθύνει προσκλήσεις για συμμετοχή σε συνέδρια «φιέστες» που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα και από την άλλη να μας στέλνει «κλήσεις» για νέα αγροτοδικεία”, αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. 

Η “Ενότητα” καταγγέλλει επίσης ότι 210 αγρότες του νοτίου Έβρου καλούνται σε διαδικασία προανάκρισης και πρόκειται να οδηγηθούν σε δίκη για τις κινητοποιήσεις του 2016. “Τους επισημαίνουμε ότι οι αντιαγροτικές πολιτικές τους είναι αυτές που μας αναγκάζουν να αφήνουμε τα χωράφια μας και να βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα”, σχολιάζει η Ομοσπονδία και τονίζει ότι “η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει. Όπως δεν μας τρομοκράτησαν τα πράσινα και γαλάζια αγροτοδικεία, έτσι δεν πρόκειται να μας γονατίσουν και τα αγροτοδικεία, που φέρνουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης για να μείνουμε στα χωράφια και τα χωριά μας και θα τον συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα”.

Καλεί, τέλος, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους “να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων μας που διώκονται και να απαντήσουν στην νέα τρομοκρατία με νέους αγώνες”.

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία