Δ. Πέτροβιτς: “Πάνω από 22 εκ. ευρώ διατέθηκαν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας”

Εκατόν πενήντα τρία ρήγματα αναχωμάτων, τα οποία είχαν προκληθεί την περίοδο 2014-2015, έχουν αποκατασταθεί συνολικά, δύο χρόνια μετά τη χειρότερη πλημμυρική κρίση που έπληξε τον νομό τα τελευταία 10-15 χρόνια.

“Έχουμε εκτελέσει έργα που ξεπερνούν τα 22 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής”, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στη διάρκεια της σημερινής (15/11) συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συγκλήθηκε με σκοπό τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, εν όψει χειμώνα. Ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού και πρόσθεσε πως “θα γίνουν ακόμη περισσότερα έργα συντηρήσεων, προκειμένου να υποστηριχτούν καλύτερα τις υφιστάμενες υποδομές”. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια “κάνει αυτό που πρέπει, παρότι οι ποταμοί ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών”.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι, ώστε να υπάρχει υψηλή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων στη διάρκεια του χειμώνα. “Το πιο σημαντικό είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η ετοιμότητα στη λογική του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς .