Μια...μετακόμιση απομένει για να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εργαστήρια της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πρώην κέντρο “Δήμητρα”, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο, μαζί με τα περίπου 10 στρέμματα που το περιβάλλουν.

Τα εγκαίνια των εργαστηρίων έγιναν το πρωί της Τετάρτης (15/11) από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, που δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι “αποδίδουν καρπούς οι κινήσεις που γίνονται για την αξιοποίηση της περιουσίας του υπουργείου”.

Το κόστος των παρεμβάσεων που έγιναν στο κτίριο, για την πλήρη ανακαίνιση και διαμόρφωσή του, έφτασαν τις 120.000 ευρώ. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει η μεταφορά μέρους του εξοπλισμού των εργαστηρίων που βρίσκονται απέναντι από το πανεπιστήμιο, τα οποία ασφυκτιούν εδώ και καιρό, ενώ προβλέπεται και η αγορά κάποιων επίπλων, πάγκων κ. α., που θα καταστήσουν καθόλα πλήρεις τις νέες εγκαταστάσεις. Εκτός από τους χώρους των εργαστηρίων, έχουν διαμορφωθεί και αίθουσες διδασκαλίας, για τα μικρότερα τμήματα της Σχολής. Στόχος της Κοσμητείας είναι οι νέοι χώροι να ξεκινήσουν να λειτουργούν κανονικά πριν το τέλος του έτους.

Β. Αποστόλου: “Σημείο αναφοράς για τον αγροτικό τομέα της ΑΜΘ το Πανεπιστήμιο”

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή των εγκαινίων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι “οι κτιριακές εγκαταστάσεις, που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, παραχωρήθηκαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ώστε η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας να αποτελέσει ειδικά για την Περιφέρεια και για τον αγροτικό τομέα της, σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, που είναι και τα ζητούμενα”.

Ο κ. Αποστόλου σημείωσε καταλήγοντας στις δηλώσεις του ότι “σιγά σιγά, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να έχουμε επιτυχή αποτελέσματα και ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, τόσο με τη συμβολή του Πανεπιστημίου όσο και με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης”. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία