Α. Χαρίτσης: “Η ΕΒΖ είναι ζωντανή, στηρίζουμε την προοπτική ενίσχυσής της...” 

Διαβεβαιώσεις στήριξης της προοπτικής ενίσχυσης της Ε. Β. Ζ. παρείχε σε παραγωγούς και εργαζόμενους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του (13/11) στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας. 

Ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την εταιρεία υπουργός, τόνισε ότι “η πολιτική βούληση να μείνει ζωντανή η Βιομηχανία δεν περιορίστηκε στα λόγια, αλλά αποδείχθηκε και έμπρακτα τα τελευταία 2,5 χρόνια, αρχικά με το γεγονός ότι άνοιξαν τα δύο εργοστάσια (Πλατύ, Ορεστιάδα) και στη συνέχεια με τη σημαντική οικονομική ενίσχυση που δόθηκε στη πιο σημαντική επιχείρηση της χώρας στον αγροτικό τομέα”.  

Ο κ. Χαρίτσης παραδέχτηκε ότι η Ε. Β. Ζ. συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, “τα οποία έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο ασκήθηκε η διοίκηση εδώ και δεκαετίες-θυμίζω τις υποθέσεις που έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη”, είπε συγκεκριμένα. 

Στη συνάντηση που είχε με τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους συζητήθηκε “η επόμενη μέρα” της εταιρείας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας/Ανάπτυξης και εξήγησε ότι το “αύριο” της Βιομηχανίας “δεν αφορά μόνο στο να κρατήσουμε την επιχείρηση ζωντανή-αυτό το έχουμε κάνει-αλλά να την ενισχύσουμε και να τη μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο”. 

Ο ίδιος διαπίστωσε ότι “υπάρχει ενδιαφέρον ενίσχυσης της τευτλοπαραγωγής από τους αγρότες” αλλά και βούληση από την πλευρά των εργαζομένων να βοηθήσουν την επιχείρηση. 

Όσον αφορά την τρέχουσα παραγωγική περίοδο, ο κ. Χαρίτσης εκτίμησε ότι “θα είναι καλύτερη από την περσινή και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι του χρόνου θα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη”. 

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη να ενισχυθεί και η αξιοπιστία της εταιρείας και η εμπιστοσύνη των αγροτών προς αυτήν, τονίζοντας πως γίνονται προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, με συγκεκριμένες ενέργειες. “Δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες στους παραγωγούς ένα σημαντικό ποσό ύψους 2,5 εκ. ευρώ, βάσει των δυνατοτήτων που υπήρχαν στην παρούσα φάση, ώστε να εξοφληθεί μέρος των οφειλών προς τους αγρότες, και το πλάνο περιλαμβάνει πρόβλεψη για εξόφληση, κατά το δυνατόν, μέχρι το τέλος του έτους, ώστε οι αγρότες να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με τους καλύτερους δυνατούς όρους”. 

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε, τέλος, και στην προσπάθεια που ξεκίνησε μόλις εχθές (12/11), σε συνεργασία με τον Στρατό, για την επίσπευση της μεταφοράς των τεύτλων στο εργοστάσιο. “Επιχειρούμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της συγκομιδής των τεύτλων χωρίς προβλήματα και πριν μας δυσκολέψει ο καιρός”, εξήγησε ο ίδιος και κατέληξε διαβεβαιώνοντας τους αγρότες και τους εργαζόμενους της Ε. Β. Ζ. ότι από την πλευρά της κυβέρνησης “θα γίνει ό,τι χρειάζεται, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για τη Βιομηχανία. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στους εργαζόμενους, οι οποίοι σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες έβαλαν πλάτη και υποστήριξαν την επιχείρηση”, είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία