Σωματεία και Σύλλογοι του Έβρου στο συλλαλητήριο “υποδοχής” του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή 

Επτά σωματεία και σύλλογοι από τον Έβρο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στο περιφερειακό συλλαλητήριο “υποδοχής του πρωθυπουργού”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα στην Κομοτηνή, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σε ξενοδοχείο της πόλης για την ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ΑΜΘ. 

“Διαδηλώνουμε την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στην αναπτυξιακή “φιέστα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Έβρου, που συντονίζει τη μετάβαση των σωματείων και συλλόγων του νομού στην Κομοτηνή. 

Η αναχώρηση θα γίνει στις 4:30 το απόγευμα μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης  

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι η “αναπτυξιακή φιέστα στήνεται την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει νέα βάρβαρα για το λαό μέτρα με την 3η αξιολόγηση, έχοντας ως πυρήνα νέα χτυπήματα στα Εργασιακά, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων κ.ά. Μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία κ.ά.), είτε έχουν μνημόνια είτε όχι”.

Η συνδικαλιστική παράταξη υποστηρίζει επίσης πως “η "δίκαιη" ανάπτυξη που προβάλλει η κυβέρνηση, η επιστροφή στην "κανονικότητα", η "υγιής" επιχειρηματικότητα, αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Προϋποθέτει το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων...”. Επαναλαμβάνει επίσης την άποψη ότι “ο στόχος για μετατροπή της περιοχής σε κόμβο μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων είναι στόχος του κεφαλαίου, για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων” και καλεί τους εργαζόμενους “να σκεφτούν ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και οι αγωγοί είναι το μήλον της Έριδος για ανταγωνισμούς μεγάλων συμφερόντων για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς, παράγοντας εμπλοκής της χώρας σε μεγάλες περιπέτειες, αιτία ιμπεριαλιστικών πολέμων....Αντιστεκόμαστε στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟική βάση, που μας εμπλέκει πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς...”.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί: 

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ, κατάργηση του νόμου των μισθών πείνας, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών, απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους, δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν από τον Έβρο: 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης

Σωματείο Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης

Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «H ΕΝΟΤΗΤΑ»

Επιτροπή Αγώνα Πανεπιστημίου Ορεστιάδας

Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος της ΟΓΕ)

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία