Ειδικό Πόγραμμα Έβρου: 3,7 εκ. ευρώ για το έργο των καταθλιπτικών αγωγών του αντλιοστασίου ποταμού Άρδα

Πρώτο στη λίστα και με τον υψηλότερο προϋπολογισμό, μεταξύ των 35 έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ειδικό πρόγραμμα για τον Έβρο, είναι το έργο “κατασκευής νέων  δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών αντλιοστασίου φράγματος κεφαλής ποταμού Άρδα”, που θα απορροφήσει 3.695.000 ευρώ, από τα συνολικά 26,3 εκ. ευρώ που ενέκρινε για τον νομό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Το έργο κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό και θα συμπληρωθεί με παρέμβαση συντήρησης του αντλιοστασίου και του λοιπού υπάρχοντος εξοπλισμού, ύψους 250.000 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος του στα 3.945.000 ευρώ. 

Εκείνο που μένει πλέον, για να αποκατασταθούν οι υποδομές που θα συνεχίσουν να εξασφαλίζουν την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικής γης από τον ποταμό Άρδα, είναι να δρομολογηθεί και το έργο αποκατάστασης του “σίφωνα” Κομάρων, το κόστος του οποίου, επίσης αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ. Το θέμα του “σίφωνα” αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία θα παραστεί και αντιπροσωπεία αγροτών της περιοχής Τριγώνου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, που επιτακτικά ζητούν λύση από την Περιφέρεια. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα της λίστας του ειδικού προγράμματος για τον Έβρο, τα 18,6 εκ. ευρώ θα διατεθούν για έργα στο οδικό δίκτυο σε όλο το μήκος του νομού, σε παρεμβάσεις αποκαταστάσεων, διαγραμμίσεων, σήμανσης και άλλων έργων βελτίωσης του καταπονημένου από ακραίες καιρικές συνθήκες και πλημμύρες δικτύου. 

Εξακόσιες χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για τον καθαρισμό ρεμάτων, 525.000 ευρώ σε αντιπλημμυρικά έργα και 1.650.000 ευρώ στην αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σαμοθράκης.  

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία