Διαμαρτυρία της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης για τα “αμερικανικά ελικόπτερα” 

Η Αλεξανδρούπολη είναι το κύριο θέμα στο σημερινό (07/11) φύλλο του “Ριζοσπάστη”, που κυκλοφορεί με τίτλο “Το λιμάνι της πόλης προκρίνεται για την εγκατάσταση βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων”.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «αρχίζει να αποκαλύπτεται η έκταση του “πολιτικού  στριπτίζ” της ξεφτίλας από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ» και καλεί τον λαό “να αντιπαλέψει αυτές τις επαίσχυντες συμφωνίες, που τον εμπλέκουν σε μεγάλους κινδύνους, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή, και που πάνε χέρι χέρι με τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική”.

Επικαλείται δε τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, λίγες μέρες μετά την αποσυναρμολόγηση ελικοπτέρων των ΗΠΑ σε τμήμα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Τζέφρεϋ Πύατ «επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη υποδομή “είναι στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ” και ότι θέλουν “να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο ρόλο”».

To KKE εκτιμά, τέλος, ότι “την πρόθεση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητούν οι ΗΠΑ επιβεβαίωσε χτες ο Έλληνας υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση του «Ριζοσπάστη» και αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση είναι σε «διάλογο» με τις ΗΠΑ για την «επέκταση συμφωνιών» που ήδη υφίστανται.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντά σήμερα η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, στις 6 το σπόγευμα στο δημαρχείο.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία