Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου 

Τη νομιμοποίηση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου για τον “έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος”, που ψηφίστηκε από τη Βουλή. 

Όπως ανέφερε σε ομιλία της επί του νομοσχεδίου η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, “ικανοποιείται μια απαίτηση των τελευταίων χρόνων, προς όφελος των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, και δίνει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας που λειτουργούσε μέχρι τώρα”.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 122 του νόμου πλέον, προβλέπεται: 

Πρώτον, η αναστολή για δύο έτη των προστίμων και των πράξεων κατεδάφισης για τις καλύβες του Δέλτα 

Δεύτερον, στο διάστημα αυτό (της διετίας) προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα αφορά τη συνολική προστασία της περιοχής και θα δίνει οριστικό τέλος στη έλλειψη νομιμότητας που ισχύει σήμερα.

Στη συνέχεια, με οδηγό το Προεδρικό Διάταγμα και βάσει αρχιτεκτονικής μελέτης, εφόσον γνωμοδοτήσουν θετικά και ο δήμος αλλά και ο Φορέας Διαχείρισης, οι καλύβες που θα καλύπτουν τους απαιτούμενους όρους, θα νομιμοποιηθούν οριστικά. 

“Η δυνατότητα αυτή που δίνεται στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αξίζει να σημειωθεί πως έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα πολλών χρόνων”, ανέφερε στην ομιλία της η κα. Γκαρά, σημειώνοντας ότι “με σοβαρές ευθύνες ττων προηγούμενων κυβερνήσεων, οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, με τον μόνιμο φόβο της κατεδάφισης, χωρίς να φταίνε ουσιαστικά σε τίποτα”.

Αναλυτικά η ομιλία στο 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=342&v=tPzfGxqn170  

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία