ΚΚΕ Έβρου: “Θρασύδειλοι βεβήλωσαν το μνημείο των 65 αγωνιστών...”

Σε “θρασύδειλα φασιστοειδή”, όπως τα χαρακτηρίζει, αποδίδει η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ τη βεβήλωση του μνημείου των 65 εκτελεσμένων της περιόδου 1946-1949, που τοποθετήθηκε στα παλαιά νεκροταφεία της Αλεξανδρούπολης, και παρουσιάστηκε μόλις την περασμένη Κυριακή (15/10) στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των αγωνιστών. 

Η κομματική οργάνωση καταγγέλλει ότι “το βράδυ της Τρίτης (17/10), φασιστοειδή, απόγονοι των συνεργατών  κατακτητών Γερμανών και Βουλγάρων, των γερμανοντυμένων δοσιλόγων, μέσα στην νύχτα, όπου μόνο εκεί ξέρουν να δρουν, έσπασαν το τιμημένο σήμα του Κόμματος στο μνημείο”. Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι τους δράστες ενοχλεί, προφανώς, “ότι το ΚΚΕ ήταν εμπνευστής και καθοδηγητής των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, τους ενοχλεί η συνεχής παρουσία του Κόμματος στον Έβρο, οι μαζικές εκδηλώσεις και οι οργανωμένες παρεμβάσεις, και ξεσπούν στο μνημείο των 65 ηρώων που η αστική τάξη εκτέλεσε, μπροστά στον φόβο της να χάσει την εξουσία της από τους μαχητές  του Δ.Σ.Ε. Δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια σχεδόν εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για τη Λαϊκή Εξουσία. Οι εχθροί του λαού γνωρίζουν ότι αυτά τα παλικάρια γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Ξεσπούν στα μάρμαρα μέσα στην νύχτα, γιατί φοβούνται την Εργατική Τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ”. 

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ Έβρου μηνύει πως “και 100 φορές να τα σπάσουν, 101 θα τα ξαναφτιάξουμε. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεφτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί μας και μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία