Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τον “σίφωνα” Κομάρων 

Τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του “σίφωνα” Κομάρων ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς άρδευση 56.000 στρέμματα της περιοχής Τριγώνου, εξαιτίας των καταστροφών που υπέστη το “σιφόνι” του φράγματος Κομάρων, από το οποίο γεμίζουν τα αρδευτικά κανάλια που ποτίζουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στα χωριά Κόμαρα, Ελιά, Σπήλαιο, Πλάτη, Άρζο, Κριό και Μαράσια 

“Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το "σιφόνι" εγκυμονεί κινδύνους γιατί, πρώτον, είναι διάτρητο με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού και, δεύτερον, η άμμος κάτω από το τούνελ έχει φύγει με συνέπεια σε πολλά σημεία να βρίσκεται στον αέρα, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να σπάσει από το βάρος”, αναφέρουν οι κ. κ. Βαρδαλής και Δελής στην ερώτησή τους. 

Υπογραμμίζουν επίσης ότι “παρ’ όλο που τα παραπάνω έχουν επισημανθεί πολλές φορές στους αρμόδιους των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας, οι αγρότες της περιοχής εισπράττουν μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις”.

Με αφορμή το θέμα του “σίφωνα” Κομάρων, οι δύο βουλευτές αναφέρονται και στην εγκατάλειψη που συνολικά διαπιστώνουν οι αγρότες στα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, “ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής που συναποφασίζουν στην ΕΕ και υλοποιούν όλες διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας και συνεχίζει να εφαρμόζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ”. Ευθύνες, όμως, επιρρίπτουν και στην τοπική διοίκηση, “η οποία αποδέχεται αυτή την πολιτική”, όπως σημειώνουν. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία