Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αντιπροσωπεία αγροτών για τον σίφωνα Κομάρων/ Μ. Γκουγκουσκίδου: “Καλούμε και πάλι την ΠΑΜΘ να ασχοληθεί με το θέμα”

Στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα παραστεί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», μαζί με μέλη του αγροτικού συλλόγου Τριγώνου, με σκοπό να θέσουν το ζήτημα αποκατάστασης του σίφωνα του φράγματος Κομάρων.

Οι αγρότες θα ζητήσουν επιτακτικά την άμεση δρομολόγηση παρεμβάσεων, πριν την έναρξη της επόμενης αρδευτικής περιόδου, καθώς, όπως διαπίστωσαν στη χθεσινή (11/10) σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα Κόμαρα, η περιφερειακή διοίκηση, ως καθ’ ύλην αρμόδια, δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται από τις μεγάλης έκτασης φθορές στον σίφωνα. Σημειώνεται ότι εξαιτίας την κακής κατάστασής του, χάνεται περισσότερο από το 50% του διερχόμενου ύδατος, ενώ υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη γέφυρα. 

Μαρία Γκουγκουσκίδου: “Επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης του σίφωνα...”

Τον κίνδυνο κατάρρευσης του σίφωνα Κομάρων επισημαίνει σε δήλωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω”, Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία παραβρέθηκε στη χθεσινή αγροτική σύσκεψη διαμαρτυρίας που προκάλεσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα” και ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου. 

“Δυστυχώς, για άλλη μία φορά διαπιστώσαμε ότι τίποτα δεν έχει γίνει έως σήμερα από τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση των πολύ μεγάλων φθορών του σίφωνα, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις, διαμαρτυρίες, διαβήματα όλων”, αναφέρει η κα. Γκουγκουσκίδου, που τον περασμένο Μάιο είχε αποστείλει και έγγραφο προς την Περιφέρεια ΑΜΘ, με το οποίο τόνιζε την επικινδυνόητα της κατάσταση και ζητούσε την άμεση αποκατάσταση των φθορών.  

Για πολλοστή φορά, εγγράφως απευθύνθηκε στην Περιφέρεια στις 28 Σεπτεμβρίου, για το ίδιο θέμα, και ο Πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Βόρειας Περιοχής Άρδα. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον Δήμο Ορεστιάδας και στους βουλευτές του βορείου Έβρου. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης του σίφωνα εντός του τρέχοντος έτους. 

“Σ' αυτή τη χρονική στιγμή καλούμε και πάλι την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα”, αναφέρει η κα. Γκουγκουσκίδου, υπογραμμίζοντας ότι “είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση του σίφωνα εντός των επόμενων τριών – τεσσάρων μηνών, διότι μόλις έχει τελειώσει η αρδευτική περίοδος, η οποία θα ξεκινήσει και πάλι στις αρχές Μαρτίου του έτους 2018, οπότε και θα είναι πλέον αδύνατη η πραγματοποίηση εργασιών”. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία