Υπογράφεται η παραχώρηση αγροτεμαχίου στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας

Υπογράφεται τις επόμενες ημέρες η παραχώρηση αγροτεμαχίου 33,5 στρεμμάτων στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του ΔΠΘ, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε το πρωί της Πέμπτης (12/10) στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για το θέμα η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά. 

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι “για την εξέλιξη του τμήματος απαιτείται η έμπρακτη στήριξη από την πλευρά των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε η επιστημονική γνώση να συμβάλει ουσιαστικά στην διαδικασία της παραγωγικής ανασυγκρότησης”. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παραχώρησε στο Γεωπονικό Τμήμα Ορεστιάδας του ΔΠΘ και το κτίριο του ΕΛΓΟ Δήμητρα (πρώην ΚΕΓΕ), όπου δημιουργούνται τα νέα σύγχρονα εργαστήρια του τμήματος. 

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η απάντηση του αρμόδιου υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου, που αναγνώρισε ότι “ η δραστηριοποίηση στον αγροτικό τομέα ανθρώπων με κατάλληλη επιμόρφωση και υψηλή εξειδίκευση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προαγωγή και την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας”. 

Το πολύτιμο αυτό “δώρο” για τη Σχολή, θα εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες της, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός πρότυπου αγρού για την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης στους τελικούς της αποδέκτες.

Η έκταση βρίσκεται “κάτω” από τη σιδηροδρομική γραμμή, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης και η πρόσβαση σε αυτήν είναι εύκολη, μέσω του αγροτικού δρόμου του κάμπου. 

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=D3As1K0raG8&feature=youtu.be 

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία