Αγροτική σύσκεψη διαμαρτυρίας για το “σιφόνι” των Κομάρων

Σε σύσκεψη διαμαρτυρίας, για τα προβλήματα στο σιφόνι των Κομάρων, καλεί τους αγρότες ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η Ενότητα”, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο κοινοτικό κατάστημα Κομάρων.

“Η αγανάκτηση των αγροτών του Τριγώνου είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού για χρόνια βλέπουν να μην αντιμετωπίζονται στα προβλήματα στο σιφόνι των Κομάρων, από το οποίο εξαρτάται η άρδευση 50.000 περίπου στρεμμάτων της περιοχής”, επισημαίνουν οι αγροτικές οργανώσεις, τονίζοντας ότι “η προβληματική αυτή κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους, που έχουν επισημανθεί πολλές φορές στους αρμόδιους των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας, από τους οποίους μέχρι τώρα οι αγρότες έχουν εισπράξει «κατά συρροή» ανεκπλήρωτες υποσχέσεις”.

Επιρρίπτουν ευθύνες “στις προηγούμενες και στη σημερινή κυβέρνηση και στις περιφερειακές διοικήσεις, που έχουν κυριολεκτικά εγκαταλείψει τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, εφαρμόζοντας με ευλάβεια τις αντιαγροτικές πολιτικές της Ε. Ε.”.

Καλούν, τέλος, την κυβέρνηση και την Περιφέρεια “να αφήσουν τις ψεύτικες υποσχέσεις και άμεσα να παρέμβουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος”, και τους αγρότες “να βρίσκονται σε ετοιμότητα, γιατί η υπομονή έχει εξαντληθεί”. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία