Ερώτηση Ν. Γκαρά σε πέντε υπουργούς για τη Σαμοθράκη  

Ενέργειες για την αποκατάσταση των δομών στη Σαμοθράκη και την άμεση οικονομική ελάφρυνση των κατοίκων της ζητούν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών-Μεταφορών, Εργασίας, Ενέργειας-Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Μεταξύ των 20 βουλευτών που συνυπογράφουν την ερώτηση της Νατάσας Γκαρά περιλαμβάνονται και οι άλλοι δύο βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος και Γιώργος Καΐσας. 

Οι βουλευτές ζητούν την ενεργοποίηση ενίσχυσης από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ και τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την αναστολή πληρωμών όλων των ληξιπρόθεσμων και βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, την απαλλαγή ή μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις του νησιού που επλήγησαν από τις πλημμύρες, την αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια (οικίες, καταστήματα) από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ).

Επιπλέον καταθέτουν αίτημα αναστολής της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ που ψηφίστηκε πέρυσι ως μέτρο στήριξης συγκεκριμένων νησιών, συμπεριλαμβανομένης και της Σαμοθράκης, και τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2018. Προτείνουν επίσης την ένταξη των πληγέντων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και τη ρύθμιση οφειλών προς την Επιχείρηση, ενώ ρυθμίσεις διευκόλυνσης προτείνονται και για ασφαλιστικές εισφορές, όπως αυτές προς το ΙΚΑ ή τον ΕΛΓΑ. Τέλος, ζητούν να ολοκληρωθούν με γρήγορες διαδικασίες καταγραγής και αποζημίωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων. 

Αναλυτικά η ερώτηση: http://natasagara.blogspot.gr 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία