Αναφορά για την επαναλειτουργία του Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στην Αλεξανδρούπολη

Το αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την επαναλειτουργία του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στην Αλεξανδρούπολη, έφεραν στη Βουλή, με την κατάθεση σχετικής αναφοράς, οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, Γιώργος Καΐσας και Νατάσα Γκαρά. 

Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, που  λειτουργούσε στην Αλεξανδρούπολη μέχρι το 2014, εξυπηρετούσε τις ανάγκες των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ, για τον έλεγχο της ποιότητας νερών που προορίζονταν για ανθρώπινη κατανάλωση, κολυμβητικών δεξαμενών, νερών θάλασσας, ιαματικών πηγών και δικτύων ξενοδοχείων (ανίχνευση λεγεωνέλλας). 

Μετά τον Νοέμβριο του 2014, που ανεστάλη η ισχύς του πιστοποιητικού διαπίστευσης του Εργαστηρίου και έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτό, διακόπηκε η λειτουργία του, παρότι διαθέτει ύψιστη τεχνική επάρκεια στη διενέργεια αναλύσεων. 

Ο Σύλλογος θεωρεί επιβεβλημένη την επαναλειτουργία του Εργαστηρίου και ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και για την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού. Επισημαίνει επίσης πως “δεν μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτος ο εξοπλισμός του, η Περιφέρεια να οδηγείται στα ιδιωτικά εργαστήρια, και οι υπηρεσίες να μην μπορούν να ανταποκριθούν ολοκληρωμένα σε ζητήματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας”.

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία