Πάνω από 6.000 αστυφύλακες, ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες αποφοίτησαν από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Με την τελετή απονομής πτυχίων ολοκλήρωσε τον κύκλο της η τελευταία σειρά νέων αστυφυλάκων που αποφοίτησε από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Με τους 200 νέους αστυφύλακες που πήραν πτυχίο την Κυριακή (01/10), το Τμήμα του Διδυμοτείχου, στα 20 χρόνια λειτουργίας του, “μετρά” πλέον 4.680 αστυφύλακες και 1.505 ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες, που εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του. 

Απευθυνόμενος στους νέους αστυφύλακες, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος  Παναγιώτης Κορδολαίμης, τους κάλεσε “να ανταποκριθούν με αίσθημα δικαίου και επαγγελματική επάρκεια στις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας” και τους προέτρεψε “να σταθούν δίπλα στον πολίτη, που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τους έχει ανάγκη...”.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Τμήματος Δομίκων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Κωνσταντίνος Βλάχος, υπενθύμισε στους απόφοιτους ότι “η ελληνική κοινωνία θέλει μια Αστυνομία που θα υπακούει στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους, θα σέβεται τα δημοκρατικά  δικαιώματα του λαού, που θα λειτούργει στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος κι αυτό είναι σαφές και αποφασιστικό. Μια Αστυνομία που θα αποκαθιστά καθημερινά τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Δεν θέλει μια λογική καταστολής, αλλά μια σχέση αλληλοαποδοχής, γιατί αυτή πληροί την πραγματική σχέση που πρέπει να διέπει τη σχέση της αστυνομίας και της κοινωνίας...”. 

Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, των τοπικών αρχών και φορέων, το διδακτικό προσωπικό της Σχολής και οι γονείς των αποφοίτων. 

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία

Στην ίδια κατηγορία