Η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Διδυμότειχο

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Διδυμότειχο η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Ειρήνη Χρυσοβαλάντου” και σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ. 

Οι λαμπαδηδρόμοι θα ξεκινήσουν στις 5:30 το απόγευμα από το δημαρχείο του Διδυμοτείχου και θα διέλθουν από τις κεντρικές οδούς της πόλης, μεταφέροντας τη “φλόγα της αγάπης” και το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. 

Στο άναμμα της φλόγας θα συμμετάσχει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου και ενεργό μέλος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Διδυμοτείχου, Κώστας Γκατσιούδης. Στη συνέχεια τη δάδα θα μεταφέρουν μαθητές, μέλη αθλητικών συλλόγων, πολιτιστικών και άλλων φορέων της περιοχής. 

Η Αιμοδοτική Φλόγα θεσμοθετήθηκε από τη ΠΟΣΕΑ από το 2002, και από το 2007 διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, σε πολλές πόλεις όλης της Ελλάδας, η λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και  μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.  

Φωτογραφία της ημέρας

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνία