Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια σε Διδυμότειχο και νότιο Έβρο

Αεροψεκασμός καταπολέμησης των κουνουπιών θα διενεργηθεί απόψε (21/08) στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου.

Πεδίο εφαρμογής θα είναι περιοχές του αγροτικού και περιαστικού περιβάλλοντος του δήμου Διδυμοτείχου. Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν βραδινές ώρες, από τις 8 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. 

Τις συγκεκριμένες ώρες συνιστάται η αποφυγή της κυκλοφορίας ανθρώπων και ζώων στις ζώνες όπου θα γίνεται η εφαρμογή, η οποία δεν περιλαμβάνει κατοικημένες περιοχές, ωστόσο είναι πιθανό κατά την εκτέλεση της πτήσης του ελικοπτέρου, αυτό να διέλθει κοντά από αυτές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Οι ψεκασμοί γίνονται με εγκεκριμένα σκευάσματα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπό τη συνεχή επίβλεψη ειδικών επιστημόνων. 

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις ή αυτές δεν ολοκληρωθούν και απαιτηθεί να συνεχιστούν, οι αεροψεκασμοί θα γίνουν την Τρίτη 22/08, τις ίδιες ώρες. 

Αεροψεκασμοί και στον νότιο Έβρο την Τρίτη 22 Αυγούστου 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν την Τρίτη 22 Αυγούστου, από τις 5:30 π.μ. έως τις 11 π.μ. και στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου. 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (2551 355331).

Φωτογραφία της ημέρας

Επικοινωνία